CSR 2022. Donaţiile MOL România şi Salvaţi Copiii pentru spitalele din România - MOL România

Postat la 12 ianuarie 2023 36 afişări

CSR 2022. Donaţiile MOL România şi Salvaţi Copiii pentru spitalele din România - MOL România

Motivaţie:

„Credem că succesul în afaceri merge mai departe în sinergie cu iniţiativele de responsabilitate socială. De asemenea, considerăm că societatea poate progresa doar dacă suntem atenţi la nevoile celor din jur şi dacă încercăm să contribuim cu toţii la rezolvarea acelor lucruri care nu funcţionează”, descriu reprezentanţii MOL România raţiunea implicării în astfel de proiecte. Prin parteneriatul încheiat cu Salvaţi Copiii, MOL România vrea să îşi reafirme angajamentul de a sprijini comunităţile locale prin iniţiative care  pot furniza tehnologie performantă, atât de necesară în cadrul  actului medical, cu beneficii imediate, dar şi pe termen lung. Acest proiect se integrează firesc în strategia MOL de implicare socială în domeniul sănătăţii şi vine în ajutorul copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile, care pot primi astfel o şansă la viaţă cu ajutorul medicilor şi al echipamentelor medicale performante.

Descrierea proiectului:

Prin donaţia oferită de MOL România, Asociaţia Salvaţi Copiii România a achiziţionat infrastructura medicală modernă pentru şase spitale din România. Necesarul de echipamente a fost stabilit cu reprezentanţii fiecărei instituţii medicale, iar unităţile au primit echipamentele începând cu luna februarie 2022: analizor de toxicologie, perfuzomat, nebulizator pentru dezinfecţie, fierăstrău profesional ortopedie,  aspirator chirurgical, infuzomat, incubator, masă radiantă, pulsoximetru, aspirator secreţii, spirometru, electrocardioagraf, termometru digital noncontact; paturi de spital cu saltea, monitoare Holter EKG; ecograf cu trei sonde.

Rezultate:

Prin această donaţie, secţiile de pediatrie ale spitalelor din Timişoara, Piteşti, Braşov, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie  - incubatoare pentru nou-născuţi, aparatură pentru imagistică medicală şi alte dispozitive medicale de imediată necesitate (monitoare Holter EKG, paturi). Aparatura va permite diagnosticarea malformaţiilor congenitale şi monitorizarea copiilor care au probleme medicale.

Pe lângă alte proiecte, MOL derulează în România cinci programe tradiţionale de responsabilitate socială – Mentor, Talente, Sănătatea copiilor, Permis pentru viitor şi Spaţii Verzi – care, de la momentul lansării şi până în prezent, însumează peste 260.000 de beneficiari şi participanţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.