CSR 2022. Creăm. Susţinem. Protejăm – Un pas spre economia circulară în businessul românesc - Inatech Packaging

Postat la 12 ianuarie 2023 103 afişări

CSR 2022. Creăm. Susţinem. Protejăm – Un pas spre economia circulară în businessul românesc - Inatech Packaging

Motivaţie:

„În calitate de furnizor al celei mai diversificate game de ambalaje pentru protecţie şi produse izolatoare din România, avem misiunea de a arăta că un serviciu excelent, o calitate ireproşabilă şi un marketing orientat pe sustenabilitate, sunt realizabile şi în lumea de astăzi”, descriu reprezentanţii companiei Inatech Packaging raţiunea implicării în proiecte de CSR. Ei adaugă că, pentru asigurarea unei economii circulare a plasticului, angajamentul lor faţă de sustenabilitate este de lungă durată, de anvergură şi complet hotărât. „Se depun eforturi constante pentru asigurarea unei producţii sustenabile, care să asigure păstrarea şi conservarea mediului înconjurător pentru viitoarele generaţii. Acest lucru fiind posibil, bineînţeles, inclusiv prin parteneriatele dezvoltate în industria în care activăm, implicând întreg lanţul de distribuţie, în dezideratul nostru comun al economiei circulare propuse. Dacă ne străduim cu toţii să atingem aceste obiective, putem contribui împreună la sustenabilitatea şi longevitatea planetei noastre, concomitent cu asigurarea stabilităţii şi sustenabilităţii parteneriatelor noastre.”

Descrierea proiectului:

Ideea proiectului a plecat de la dorinţa de a extinde cât mai mult posibil ciclul de viaţă al produselor. Prin acest proiect, realizat în parteneriat cu grupul Abriso-JIFFY, principalul furnizor de materii prime şi produse din material plastic al Inatech, spun că şi-au propus să atragă atenţia asupra practicilor de economie circulară care pot fi implementate în toate aspectele funcţionării unei companii. Grupul Abriso JIFFY produce materii prime şi produse finite din material plastic, iar Inatech Packaging, în calitate de distribuitor, le pune în piaţă către clienţii săi din zona industrială. În urma perteneriatelor dezvoltate cu aceşti clienţi, grupul Inatech vrea să colecteze şi să recupereze de la aceştia deşeurile din material plastic, pentru ca ulterior să le prelucreze şi să le transforme în materie primă de tip granulă reciclată.  Aceasta, într-un final, pentru închiderea circuitului economic al deşeurilor din plastic şi a întregului proces, va fi revândută către grupul Abriso-JIFFY, iar ei o vor reintroduce în ciclul de producţie.

iFoam AG, parte a grupului Inatech, se află în plin proces de autorizare de către Agenţia Pentru Protecţia Mediului în vederea colectării şi prelucrării deşeurilor din material plastic. În prima parte a acestui an, iFoam AG a cumpărat chipamente pentru prelucrarea deşeurilor şi transformarea acestora în materii prime de tip granulă reciclată din material plastic, cum ar fi: moară/tocător pentru material plastic şi extruder pentru producerea granulelor din plastic reciclat.

Rezultate:

Inatech Packaging, companie certificată de către „Forest Stewardship Council” - FSC, pune în piaţă de câţiva ani buni ambalaje din carton şi hârtie care au un management responsabil al pădurilor. De asemenea, mare parte din ambalajele plastice pe care Inatech Packaging le comercializează sunt produse din materii prime reciclate (ex. Folia cu bule de aer LDPE, polietilenă expandată PEE, pungile pentru curierat, inserturile din spumă PEE etc.). Noul proiect pune accentul pe reciclare şi sustenabilitate generând efecte de îmbunatăţire a practicilor economiei circulare, încurajarea utilizării responsabile a resurselor naturale, utilizarea ambalajelor ecologice prietenoase cu mediul înconjurător, reciclarea responsabilă şi reducererea emisiilor de carbon. „Responsabilitatea socială corporativă reprezintă ceva mai mult decât un trend de business pentru grupul Inatech. Reprezintă angajamentul asumat de către noi de a ne comporta responsabil faţă de societate şi mediul înconjurător, îmbunătăţind viaţa comunităţii”, conchid reprezentanţii proiectului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.