CSR 2022. Balul de La Castel - Cuptorul Moldovencei

Postat la 02 ianuarie 2023 55 afişări

CSR 2022. Balul de La Castel - Cuptorul Moldovencei

Motivaţie:

„Este un proverb african care spune: «Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur, dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună». Cred că doar dacă ne implicăm în număr cât mai mare la schimbarea în mai bine a României, vom reuşi să trăim într-o ţară care să ne placă. Şi să le placă şi copiilor noştri. Domeniul cel mai precar este educaţia şi culmea este că educaţia este cel mai important instrument pentru crearea civilizaţiei şi a prosperităţii. În România nu se investeşte în domeniile care generează indicatorii cei mai fini ai bunăstării unei ţări (educaţie, protecţia mediului, domeniul social, sport, medicină, CULTURA - toate sunt finanţate insuficient şi ca bani şi ca focus)”, spune Nicoleta Hriţcu, fondator al afacerii cu origini ieşene Cuptorul Moldovencei. Ea spune că, în calitate de antreprenor, este conştientă că lipsurile acestea perpetuează sărăcia şi incultura şi atunci mediul de afaceri are responsabilitatea să compenseze apatia reprezentanţilor politici şi anemia sistemului prin susţinerea acestor cauze şi prin implicare directă/voluntariat, dar mai ales prin acţiuni CSR.  Şi, nu în ultimul rând, prin participarea activă la stabilirea obiectivelor pe termen lung ale acestei ţări şi la elaborarea strategiilor. „Deşi suntem o companie locală, am reuşit să contribum şi noi la demararea unor programe prin produse şi bani, depăşind 20.000 de euro în ultimii doi ani”, descrie Nicoleta Hriţcu, fondator al companiei Cuptorul Moldovencei, rezultatele proiectelor de responsabilitate socială în care s-a implicat. Cele două fundaţii cu care colaborează îndeaproape sunt: Fundaţia Comunitară Iaşi şi Fundaţia Bethany. FCI se concentrează pe educaţie şi dezvoltare durabilă, iar Fundaţia Bethany are ca scop susţinerea copiilor cu dizabilităţi şi a tinerilor aflaţi în dificultate. „Zonele pe care dorim să le susţinem sunt educaţia, cultura şi domeniul social”, spune antreprenoarea. 

Descrierea proiectului:

În cadrul Fundaţiei Comunitare Iaşi, Nicoleta Hriţcu face parte din boardul Fundaţiei Comunitare în calitate de trezorier cu un mandat de 3 ani.

Cu Fundaţia socială Bethany, Cuptorul Moldovencei are un parteneriat de şase ani prin care oferă dulciuri în cadrul Balului de La Castel. Balul de La Castel reuneşte în fiecare an peste 400 de oameni,  personalităţi marcante şi parteneri din mediul cultural, medical sau de afaceri din regiunea Moldovei şi nu numai. Organizat în beneficiul copiilor şi tinerilor vulnerabili sprijiniţi de organizaţie, Balul de La Castel devine cadrul prin care comunitatea locală poate să ofere şansa la o viaţă mai bună generată de cei care au fost cândva mici pentru cei care încă sunt, şi pot să-şi pună amprenta pe viitorul acestor copii. „Totul a început în anul 2012, când invitam pentru prima dată ieşenii la un exerciţiu de generozitate într-un cadru distins şi elegant. De atunci şi până acum, Balul de La Castel reprezintă contextul prin care Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany mobilizează fonduri pentru a susţine programele derulate pentru copiii şi tinerii în dificultate – copii şi tineri din mediul rural incluşi în programele de educaţie ale organizaţiei, precum şi copiii cu probleme neuromotorii din programele terapeutice”, explică antreprenoarea.

Rezultate:

În cadrul ediţiei a IX-a, Balul de La Castel a adunat la un loc aproximativ 400 de oameni, care au pus umărul la strângerea sumei record de 140.000 de euro, fonduri ce se vor îndrepta către copiii şi tinerii din cadrul programelor organizaţiei.  

Licitaţia caritabilă din acest an a reunit o colecţie de 24 de obiecte şi experienţe inedite, respectiv creaţii ale unor pictori şi sculptori de renume, dar şi ale unor artişti la început de drum, bijuterii şi ceasuri ce se remarcă prin preţiozitate şi unicitate. Totodată, licitaţia a adus la un loc obiecte vestimentare şi articole sportive cu autografe de la nume mari din lumea sportului, precum şi experienţe şi obiecte unice oferite de partenerii evenimentului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.