Cseke Attila: salariile rezidentilor vor creste, vom avea spitale la standarde UE (VIDEO)

Postat la 17 aprilie 2011 29 afişări

Salariile medicilor rezidenti vor creste de la 1 ianuarie 2012 cu 30% pana la 75%, iar in cativa ani vom putea avea spitale la standarde europene, asigura ministrul sanatatii, Attila Cseke, invitat al emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTV.

Pentru aceasta va fi nevoie insa de rectificarea bugetului sanatatii. Bugetul pentru 2011 este de 4,417 miliarde de lei, mai mic cu 2,7 miliarde lei fata de executia bugetara pentru anul trecut, iar banii pentru unele programele nationale de sanatate se termina deja in a doua parte a anului curent, a spus ministrul.

Legat de reforma spitalelor, ministrul s-a referit la cazul pacientei de la Centrul de Sanatate Baneasa, prezentat de el intr-o conferinta de presa, cu acordul fiului ei. Desi locul ei nu era la sectia de psihiatrie, pacienta era tinuta acolo ca sursa de venituri, ca sa primeasca spitalul bani de la Casa de Asigurari, sustine Cseke. "Managementul a vrut sa aiba un caz. Managementul vrea ca pacientii sa stea cat mai mult ca sa primeasca bani. Suntem pe locul 2 in Europa ca numar de internari", a declarat Cseke.

"In Romania nu exista spitale care sa se poata clasifica la clasa I", afirma ministrul, estimand insa ca in 4-5, ani aproximativ 6 spitale din Romania vor functiona la standarde europene. Cseke a precizat ca, in prezent, un singur spital se apropie de primul loc, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Mures, caruia ii lipsesc insa trei specialitati.

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cseke-attila-salariile-rezidentilor-vor-creste-vom-avea-spitale-la-standarde-ue-video-8165311
8165311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.