Csaba Asztalos, reales preşedinte al CNCD, pentru un nou mandat de cinci ani

Autor: Laura Mitran Postat la 30 aprilie 2015 46 afişări

Csaba Ferenc Asztalos a fost reales, joi, în funcţia preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru un nou mandat de cinci ani, de către membrii Colegiului director ai instituţiei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Asztalos a fost ales preşedinte dintre cei nouă membri ai Colegiului director cu unanimitate de voturi. El este preşedintele CNCD din 2010 şi a mai ocupat această funcţie în perioada 2005 - 2009.

Tot joi a fost aleasă vicepreşedinte Claudia Popa, pentru un mandat de doi ani şi şase luni.

În aceeaşi şedinţă, a fost ales purtător de cuvânt al Colegiului director Istvan Haller.

Noul Colegiu director al CNCD şi-a ales joi conducerea, după ce şase din cei nouă membri, cărora le expirau mandatele, au fost numiţi luna aceasta, după alegerea lor în Parlament.

Dintre cei care erau deja în Colegiul director, au candidat şi au primit noi mandate Csaba Asztalos, Claudia Popa, Cristian Jura şi Luminiţa Gheorghiu, iar dintre celelalte candidaturi au fost aleşi doi noi membri în conducerea CNCD - Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog Social, şi Ilie Dincă, din partea minorităţilor. Alături de ei, au rămas în colegiu Theodora Bertzi, Maria Lazăr şi Istvan Haller.

Csaba Asztalos a fost propus de UDMR pentru un nou mandat în Colegiul director al CNCD. În vârstă de 41 de ani, el a avut două mandate ca preşedinte al CNCD, în perioada 2005 - 2009 şi din aprilie 2010 până în prezent, şi a mai fost membru al Colegiului director al CNCD în perioada 2002 - 2005. A fost consilierul lui Marko Bela, în calitatea acestuia din urmă de viceprim-ministru, din ianuarie până în aprilie 2010, în domeniul combaterii discriminării şi protecţiei minorităţilor naţionale, precum şi în calitatea de preşedinte al UDMR, din 1999 până în 2002. Asztalos a fost şi consilier al preşedintelui-director general al Rompetrol, între 2001 şi 2005.

A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea şi este doctor în drept al Universităţii Bucureşti.

Din 2004 până în prezent este formator asociat la Institutul Naţional al Magistraturii, unde predă "Prevenirea şi combaterea discriminării", iar din 2010 - lector la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti şi lector asociat la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane.

Claudia Popa, în vârstă de 42 de ani, nominalizată de PNL, este membru în Colegiul director al CNCD din 2010. Ea a lucrat, din aprilie 2010 până în ianuarie 2012, la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, ca director programe şi strategii accesare fonduri eropene şi ca cercetător. A mai lucrat ca expert consultant implementare proiect la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, secretar de stat în Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) din Ministerul Muncii, consultant financiar la o bancă şi cadru didactic la Colegiul Naţional "Samuil Vulcan" din Beiuş.

A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii "Dimitrie Cantemir" din Cluj-Napoca şi s-a specializat ulterior în pedagogie la Universitatea din Oradea.

CNCD este autoritatea de stat autonomă, sub control parlamentar, garant al respectării şi aplicării principiului nediscriminării. A fost creat şi îşi desfăşoară activitatea conform Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ASZTALOS,
CNCD,
PREŞEDINTE
/actualitate/csaba-asztalos-reales-presedinte-al-cncd-pentru-un-nou-mandat-de-cinci-ani-14185641
14185641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.