Croitoru: Reluarea fluxurilor de capital sprijina revenirea economiei, dar pune presiune pe inflatie

Postat la 07 iunie 2011 11 afişări

Fluxurile de capital revin in statele emergente, inclusiv in Romania, si sprijina economia, insa totodata pun presiune pe inflatie, a declarat Lucian Croitoru consilier al guvernatorului BNR.

Croitoru a aratat, intr-o prezentare sustinuta la o conferinta de teme economice, ca pana in anul 2015 contributia fluxurilor de capital la cresterea Produsului Intern Brut va fi de 2,9% in viziunea FMI, cu un punct procentual mai mica fata de estimarile autoritatilor romane, de 3,9%. "In Romania, cresterea economica depinde foarte mult de ce se intampla in afara Romaniei. Suntem o tara mica si depindem de ce se intampla acolo si de deciziile care se iau acolo", a spus Croioru. El a precizat ca este gresita ideea potrivit careia motoarele cresterii economice ar trebui sa se mute de la consum la investitii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
economie,
croitoru,
criza,
masuri,
relansare
/actualitate/croitoru-reluarea-fluxurilor-de-capital-sprijina-revenirea-economiei-dar-pune-presiune-pe-inflatie-8318985
8318985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.