LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Criza nu iartă pe nimeni în industria auto: Tesla reduce preţurile a trei dintre modelele sale

Autor: Alexandru Nanu Postat la 28 mai 2020 60 afişări

Criza nu iartă pe nimeni în industria auto: Tesla reduce preţurile a trei dintre modelele sale

Constructorul american de autovehicule electrice Tesla a redus peste noapte preţurile a trei dintre modele sale, scrie Bloomberg.

Preţul a fost redus cu 5.000 de dolari pentru modelul S şi X. De asemenea a fost aplicată o reducerea de 2.000 de dolari pentru modelul 3. Aceste reduceri au fost o „recunoaştere a faptului că Tesla nu este imună la slăbiciunea materială a cererii din America de Nord”, a declarat Craig Irwin, analist la Roth Capital Partners, într-un raport miercuri.

La începutul acestei luni, Elon Musk, fondatorul Tesla, a şters 14 miliarde de dolari din valoarea acţiunilor producătorului auto după ce a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că valoarea acţiunilor sale a fost prea mare.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de tweet-uri care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi.

În timp ce tweet-ul a scăzut valoarea acţiunilor la data de 1 mai, acestea au avansat cu încă 18% până la închiderea de marţi din această săptămână.

„Reducerile de preţuri sunt probabil tactice şi vizează să sprijine cererea din SUA în contextul pandemiei de astăzi”, a spus Pierre Ferragu, analistul New Street Research.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
angajati,
trimitere,
salarii,
muncitori,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.