Criză fără precedent într-una dintre cele mai importante ţări din Europa care ar putea duce la EXCLUDEREA din UE

Postat la 18 decembrie 2019 136 afişări

Criză fără precedent într-una dintre cele mai importante ţări din Europa care ar putea duce la EXCLUDEREA din UE

Planurile guvernului de reformare a justiţiei ar putea duce la situaţia în care legislaţia europeană va prima asupra celei naţionale, avertizează Curtea Supremă de la Varşovia.

 

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, vrea să aducă o serie de modificări ce ar putea pune în pericol statul de drept. Una dintre acestea se referă la excluderea judecătorilor care sunt critici chiar la adresa acestor reforme.

 

"Diferenţele semnificative dintre legile poloneze şi cele europene ar duce, cel mai probabil, la o intervenţie din partea instituţiilor europene, urmată de procedura de infringement", transmite Curtea Supremă, potrivit Euronews.

 

Organizaţii precum Fundaţia Helsinki pentru Drepturile Omului sau Comitetul pentru Apărarea Democraţiei din Polonia au cerut organizarea unor proteste împotriva noilor proiecte de lege, argumentând că adoptarea acestora ar marca "sfârşitul separaţiei dintre puterile statului şi întoarcerea la un sistem cu un partid de guvernământ extrem de puternic, similar celui din perioada comunistă."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
justitie,
excludere,
reforme,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.