Criza economica stimuleaza competivitatea - considera 80% din femeile de afaceri din Romania

Postat la 06 iulie 2011 15 afişări

O cariera de succes nu depinde decat de abnegatie, competenta si implicarea fiecarei femei. Este concluzia seriei de seminarii "Sanse egale pentru cariere de succes", derulat de SIVECO Romania SA in parteneriat cu MEDIAFAX si Academia de Studii Economice Bucuresti, in cadrul axei prioritare "Promovarea incluziunii sociale", domeniul major de interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii", desfasurate la Bucuresti, Craiova, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta si Ploiesti, unde au participat aproape 600 de femei de cariera, managere si responsabile de resurse umane.

Actualul context socio-economic este prielnic dezvoltarii unei afaceri proprii, peste 80% dintre participante afirmand ca au fost nevoite sa devina competitive din cauza crizei instalate in Romania la finalul anului 2008.

Una dintre piedicile in atingerea scopurilor in cariera a fost discriminarea de gen. Un subiect mult dezbatut in cadrul evenimentelor interactive din cadrul seminariilor. Conform spuselor celor aproape 600 de participante, fiecare a avut cel putin cate o experienta in acest sens. Educatia si traditiile zonale au transformat aceste fapte in subiecte tabu care au apasat si inca apasa psihicul femeilor din toata tara, dar conform spuselor uneia dintre participante, o femeie de succes este suficient de puternica sa treaca peste astfel de conceptii.

In timpul seminariilor, doamnele, majoritaea femei de cariera sau responsabile de resurse umane au recunoscut ca este pentru prima data in viata cand vorbesc deschis despre faptul ca au trecut prin astfel de experiente.

O alta oportunitate oferita de proiectul SIVECO Romania si mult apreciata de participante a fost posibilitatea de a se intalni cu alte femei de afaceri cu care au stabilit contacte benefice pentru propriile cariere reprezentand unele dintre rarele ocazii in care s-au reunit femei de succes din zonele in care au fost organizate seminariile pana acum, respectiv Bucuresti, Craiova, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta si Ploiesti..

O noua serie de doua seminarii, in cadrul aceluiasi proiect va avea loc in zilele de 7 si 8 iulie la Brasov, iar un alt seminar se va desfasura pe data de 14 iulie la Bucuresti.

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si se desfasoara in perioada 1 septembrie 2010 si 31 august 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
competitivitate,
posdru,
siveco,
mediafax
/actualitate/criza-economica-stimuleaza-competivitatea-considera-80-din-femeile-de-afaceri-din-romania-8449332
8449332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.