Criza datoriilor îi determină pe europeni să emigreze

Postat la 28 decembrie 2011 13 afişări

Încă de la apariţie, Uniunea Europeană a fost un paradis pentru cei care îşi căutau un refugiu din calea războiului, a persecuţiilor sau a sărăciei din alte colţuri ale lumii. Acum însă, când Europa se confruntă cu ceea ce Angela Merkel a numit “cel mai dificil moment” de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial, lucrurile au început să se schimbe.

Un alt val de imigranţi părăseşte continentul, fenomen care se va accentua, în cazul în care criza datoriilor din zona euro se adânceşte, scrie The Guardian. Zeci de mii de portughezi, greci sau irlandezi şi-au părăsit ţările de baştină în acest an, majoritatea dintre ei căutând un trai mai bun în emisfera sudica. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Spania şi Italia, ţări care altădată erau pământul făgăduinţei pentru imigranţii din estul Europei sau din Asia şi Africa.

Reporterii de la The Guardian au vorbit cu zeci de europeni care au emigrat sau care intenţionează să o facă în scurt timp. Poveştile lor au scos la iveală rute ale imigraţiei dintre cele mai surprinzătoare: de la Lisabona la Luanda (capitala Angolei), de la Dublin la Perth sau de la Barcelona la Buenos Aires. În acest an, 2.500 de greci s-au mutat în Australia şi alţi 40.000 şi-au exprimat intenţia de a se muta către sud. Biroul de statistică din Irlanda estimează, pe de altă parte, că 50.000 de irlandezi au părăsit deja ţara în acest an, majoritatea îndreptându-se către Australia şi Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emigratie,
europeni,
probleme,
economie,
efecte
/actualitate/criza-datoriilor-ii-determina-pe-europeni-sa-emigreze-9106114
9106114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.