Criza COVID: Shanghai va redeschide toate şcolile la 1 septembrie

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2022 27 afişări

Criza COVID: Shanghai va redeschide toate şcolile la 1 septembrie

Autorităţile din Shanghai, centrul financiar al Chinei, au declarat duminică că vor redeschide toate şcolile, inclusiv grădiniţele, la 1 septembrie, după luni de închideri din cauza COVID-19, potrivit Reuters.

Oraşul le va cere tuturor profesorilor şi elevilor să facă teste pentru depistarea coronavirusului în fiecare zi înainte de a părăsi campusul, a anunţat Comisia Municipală de Educaţie din Shanghai. De asemenea, aceasta le-a cerut profesorilor şi elevilor să efectueze un „autocontrol al sănătăţii" cu 14 zile înainte de redeschiderea şcolilor.

Shanghai a închis toate şcolile la mijlocul lunii martie, înainte de introducerea în carantină timp de două luni a întregului oraşului pentru a combate pandemia. În iunie, autorităţie le-au permis unor elevi de liceu şi de gimnaziu să se întoarcă în sălile de clasă, în timp ce ceilalţi au continuat să studieze acasă.

Anunţul privind redeschiderea şcolilor aduce o mare uşurare pentru mulţi locuitori, dar temerile legate de închiderea COVID continuă să persiste, deoarece China promite să respecte politica sa dură în raport cu pandemia.

Shanghai, cel mai populat oraş din China, a raportat sâmbătă cinci noi infecţii locale cu COVID, toate asimptomatice, în timp ce la nivel naţional au fost raportate 2.467 de cazuri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shanghai,
covid,
şcoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.