Criza bancară aruncă viaţa de zi cu zi a ciprioţilor în haos

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 25 martie 2013 19 afişări

Băncile din Cipru sunt blocate deja de o săptămână, depozitele constituite la bănci sunt îngheţate, iar retragerile de bani de la bancomate au fost limitate la 100 de euro pe zi de persoană.

Băncile din Cipru sunt blocate deja de o săptămână, depozitele constituite la bănci sunt îngheţate, iar retragerile de bani de la bancomate au fost limitate la 100 de euro pe zi de persoană. Ceea ce a început ca un plan de salvare pentru o economie adusă în pragul falimentului de un sistem bancar obez, propunerea confiscării unei părţi din depozite indiferent cui ar aparţine acestea, riscă să degenereze într-o criză socială. Băncile ar trebui să se redeschidă marţi, iar guvernul s-a înarmat cu restricţii ale fluxurilor de capital pentru a preveni retragerile masive de fonduri care ar duce cu siguranţă la pră­buşirea sistemului bancar. Pentru că nu au acces la bani, mulţi ciprioţi nu mai cumpără nimic altceva decât mân­care. Iar pentru că transferurile electronice sunt restric­ţionate, magazinele nu-şi mai pot plăti furnizorii şi avertizează că ar putea rămâne fără alimente.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cipru,
bănci cipriote,
depozite
/actualitate/criza-bancara-arunca-viata-de-zi-cu-zi-a-cipriotilor-in-haos-10689368
10689368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.