Criza adânceşte inegalităţile: Cei mai bogaţi 50 de americani deţin la fel de multă avere ca cei mai săraci 165 de milioane de oameni din ţară la un loc

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 octombrie 2020 99 afişări

Criza adânceşte inegalităţile: Cei mai bogaţi 50 de americani deţin la fel de multă avere ca cei mai săraci 165 de milioane de oameni din ţară la un loc

În SUA, 50 de oameni deţin la fel de multă decât întreaga jumătate mai săracă a ţării, întrucât criza de Covid-19 transformă economia într-un mod care pune în continuare sume masive în conturile miliardarilor, potrivit datelor de la Rezerva Federală, citate de Bloomberg.

Noile date de la banca centrală americană oferă o imagine de ansamblu asupra averilor din SUA în prima jumătate a anului 2020 şi arată diferenţe majore în funcţie de rasă, vârstă şi clasă socială.

În timp ce averea combinată a celor mai bogaţi 1% dintre americani cumulează peste 34.200 miliarde dolari, cei mai săraci 165 de milioane de americani au o „avere” cumulată de doar puţin peste 2.000 miliarde dolari. .

Cei mai bogaţi 50 de oameni din ţară valorează împreună circa 2.000 miliarde dolari, în creştere cu 339 miliarde dolari de la începutul anului.

Criza de Covid-19 a adâncit masiv inegalităţile, întrucât şomajul este în creştere, iar virusul a infectat disproporţionat mai mulţi oameni din păturile sărace.

Între timp, mulţi profesionişti din clasa cu venituri superioare lucrează de acasă şi se bucură de economii în creştere după deciziile Rezervei Federale şi ale Trezoreriei de a pompa bani îi economie şi în pieţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
criza,
americani,
avere,
bogati,
detinere,
saracie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.