Criza a redus cu peste 10% totalul "micilor şpăgi" plătite anul trecut în Grecia

Postat la 04 aprilie 2012 10 afişări

Totalul micilor şpăgi plătite anul trecut de greci, cu precădere în spitale, autorităţilor fiscale sau celor din construcţii, a scăzut anul trecut cu circa 12%, la 554 milioane de euro, potrivit unui raport Transparency International Grecia.

Criza financiară este cel mai probabil motivul declinului sumelor plătite în "fakelaki" (mici plicuri maro) anul trecut, potrivit raportului, citat de Athens News. Sumele cheltuite de populaţie din cauza corupţiei mărunte rămân, însă, foarte mari, spitalele, agenţiile fiscale şi cele din construcţii fiind sectoare publice în care este cel mai probabil să fie necesară şpaga. Un procentaj important din participanţii la sondajul realizat de Transparency International au afirmat că au refuzat să plătească mită anul trecut, 25,3% în sectorul public şi 21,6% în cel privat. La sondaj au participat 12.020 de persoane, în intervalul noiembrie-decembrie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
criza,
spagi,
plata,
raport
/actualitate/criza-a-redus-cu-peste-10-totalul-micilor-spagi-platite-anul-trecut-in-grecia-9474016
9474016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.