Creşterea preţului petrolului, tradusă în cifre: Gigantul Saudi Aramco obţine o creştere de circa 300% şi oferă o perspectivă favorabilă pentru restul anului. Profituri de 25,5 mld. dolari în T2

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 august 2021 242 afişări

Creşterea preţului petrolului, tradusă în cifre: Gigantul Saudi Aramco obţine o creştere de circa 300% şi oferă o perspectivă favorabilă pentru restul anului. Profituri de 25,5 mld. dolari în T2

Gigantul din energie Saudi Aramco a înregistrat o creştere de aproape patru ori a profiturilor, alimentate de o majorare a preţului petrolului, în contextul în care cererea continuă să îşi revină în toată lumea, potrivit BBC.

Compania spune că relaxarea restricţiilor de circulaţie, campaniile de vaccinare, măsurile de stimulare ale economiei şi reluarea activităţilor din mai multe sectoare au susţinut din plin rezultatele.

Preţul ţiţeiului a crescut cu peste 30% de la începutul anului, iar CEO-ul Aramco a oferit o perspectivă favorabilă pentru restul anului.

Firma, cel mai mare producător de petrol la nivel global, a declarat că veniturile nete au crescut cu 288% la 25,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru.

„Rezultatele din T2 reflectă o recuperare puternică a cererii mondiale de energie şi spune că vom fi mai rezistenţi şi mai flexibili în a doua jumătate din 2021, pe măsură ce revenirea economiei globale prinde avânt”, spune Amin Nasser, directorul executiv al Aramco.

Luna trecută, gigantul petrolier american Exxon Mobil a raportat o creştere de 4,7 miliarde de dolari între aprilie şi iunie, prin comparaţie cu o pierdere de peste un miliard de dolari în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Rivalul european Royal Dutch Shell a înregistrat cel mai mare profit trimestrial în peste doi ani.

„Preţurile merg în această perioadă într-o singură direcţie, iar şoferii speră ca trendul să nu continue”, spune Simon Williams, purtător de cuvânt al RAC, corpul de reglementare auto din Regatul Unit.

Săptămâna trecută, RAC a declarat că preţul petrolului din ţară a ajuns la maximul ultimilor opt ani, după nouă luni consecutive de creştere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
perspectiva,
crestere,
gigant,
profit,
energie,
petrol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.