Creşte din nou diferenţa dintre cursul de schimb leu/euro şi leu/dolar: Luni, BNR indică un curs de 4,93 lei/euro şi 4,86 lei/dolar

Autor: Cristina Bellu Postat la 18 iulie 2022 149 afişări

Creşte din nou diferenţa dintre cursul de schimb leu/euro şi leu/dolar: Luni, BNR indică un curs de 4,93 lei/euro şi 4,86 lei/dolar

Cursul de schimb leu/euro a fost cotat luni la valoarea de 4,93 lei/euro în timp ce cotaţia de schimb leu/dolar a fost de 4,86 lei/dolar, arată datele de la BNR.

La finalul săptămânii trecute cursul de schimb leu/dolar a ajuns la un nivel apropiat de cursul leu/euro, în condiţiile în care, pe pieţele externe, moneda europeană s-a depreciat continuu în ultima perioadă.

Pe 13 iulie, euro a fost cotat la paritate cu dolarul, pentru prima data în ultimii 20 de ani, în contextul unui cumul de temeri referitoare la starea economiei globale, potrivit FT.

Moneda americană începuse săptămâna trecută la 4,89 lei. Vineri 1 euro era cotat la 1,0056 dolari, în jurul orei 15.00, potrivit Bloomberg.

Comparativ, la începutul anului trecut un euro valora 1,2249 dolari şi 1,1374 dolari în prima zi din 2022.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.