Cresc şi amenzile de circulaţie în România, nu doar preţul la gaz, curentul electric şi carburanţi

Postat la 27 septembrie 2017 118 afişări

Creşterea salariilor are ca efect şi mărirea punctului de amendă. Începând cu anul viitor amenzile ar putea fi cu 20% mai mari, ceea ce înseamnă o creştere a punctului de amendă de la 145 de lei, cât este în prezent, la 175 de lei. Preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte, în medie, cu 6% începând cu 1 octombrie. Tot de atunci, se va majora preţul curentului electric, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh.

Cresc şi amenzile de circulaţie în România, nu doar preţul la gaz, curentul electric şi carburanţi

Măsura este de fapt o consecinţă a majorării salariului minim brut, în funcţie de care este calculată valoarea de 10% a punctului de amendă. De la începutul anului viitor, salariul brut ar urma să crească cu 22,75%, după ce Guvernul va muta cea mai mare parte a contribuţiilor sociale de la companii în sarcina angajaţilor, informează stiri.tvr.ro

Românii vor contribui mai mult şi la bugetul de pensii. Odată cu creşterea salariului mediu brut pe economie cu peste 700 de lei se majorează şi punctul de pensie. Teoretic, cu 350 de lei.

Creşterea pensiilor, fără un fundament economic, va adânci deficitul bugetar, avertizează consultanţii fiscali.

Transferul contribuţiilor sociale de la angajatori la angajaţi este încă în discuţie şi ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.