Cresc salariile, nu gluma

Postat la 01 august 2006 14 afişări

Peste 7% din angajatii din Cehia au salarii lunare de peste 1.100 de euro. In total, acestia asigura aproape o treime din impozitul pe venit incasat de stat.

Peste 7% din angajatii din Cehia au salarii lunare de peste 1.100 de euro. In total, acestia asigura aproape o treime din impozitul pe venit incasat de stat. Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul de Finante din Cehia, preluate de cotidianul Mlada fronta Dnes, in jur de 340.000 de angajati, din totalul celor 4,8 milioane de salariati inregistrati, contribuie cu peste 1,2 miliarde de euro la bugetul statului in contul impozitului pe venit. In ultimul an, numarul cehilor care castiga peste 1.100 de euro a sporit cu peste 100.000 de persoane.

 

Cresterea numarului celor cu salarii mari se asteapta sa dea peste cap previziunile ministerului privind incasarile din impozit pe venit. Deoarece nivelurile de impozitare au fost reduse la inceputul acestui an, statul ceh se astepta ca incasarile din acest impozit sa scada anual cu circa 180 de milioane de euro.  Dar rezultatele din prima jumatate a anului arata ca planurile vor fi depasite cu cel putin 100 de milioane de euro. Datele furnizate de Ministerul de Finante din Cehia mai arata ca distanta dintre sumele cu care contribuie la buget sub forma de impozit pe venit cei bogati si cei saraci s-a marit anul trecut. Motivul il constituie faptul ca, avand un venit mai mare, din ce in ce mai multe persoane trec in ultima treapta de impozitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/cresc-salariile-nu-gluma-2511468
2511468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.