Cresc preţurile la poliţele RCA. Care sunt noile criterii de evaluare

Postat la 10 mai 2023 45 afişări

Cresc preţurile la poliţele RCA. Care sunt noile criterii de evaluare

Cresc preţurile la poliţele RCA pentru că se schimbă, din nou, regulile în industrie. Pe piaţa asigurărilor auto apar noi criterii de evaluare, factori care cresc semnificativ preţul asigurării.

Punctul de plecare par să fie desele falimente din zona asigurărilor auto care au culminat cu cel al societăţii Euroins. De acum, asiguratorii pot ajusta preţurile după mai multe criterii, iar Comisia Europeană le-a oferit acest drept asiguratorilor.

Unul dintre criteriile principale luate în calcul pentru tariful poliţei este locul în care circulă preponderent şoferul care solicită oferta. Dacă este într-un oraş mare, riscul este mai mare. Deci poliţa este mai scumpă.

În plus, unele companii au început să ceară şi alte informaţii cum ar fi data fabricaţiei maşinii. Practic, cu cât este mai veche, cu atât creşte riscul de apariţie a unei defecţiuni care poate conduce la un accident este mai mare. La fel cum se ia în calcul şi kilometrajul maşinii, cu cât are mai puţini kilometri, cu atât se presupune că şoferul circulă mai puţin, deci riscul de accidente este mai mic.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
criterii,
evaluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.