Credeaţi că joburile care se fac „cu mâinile” scapă de influenţa AI? Dubai lansează primul restaurant „din viitor”, care va fi condus de un chef AI. Nu are papile gustative, dar are algoritmi. Cum va funcţiona conceptul şi cum arată Cheful AI?
Dubai urmează să revoluţioneze fine dining-ul prin deschiderea restaurantului WOOHOO, prezentat drept „dining în viitor”. Acesta va fi inaugurat în septembrie 2025, la Kempinski The Boulevard Hotel, în centrul oraşului, aproape de celebra Burj Khalifa, scrie platforma The Economic Times.
La inima acestui concept futurist se află Chef Aiman, un AI conceput să creeze meniuri rafinate bazându-se pe algoritmi, nu pe degustare. Antrenat pe decenii de cercetări din ştiinţa alimentelor, compoziţii moleculare şi mii de reţete internaţionale, Aiman analizează elemente precum aciditatea, textura şi umami pentru a genera combinaţii inedite şi sofisticate.

Deşi AI-ul generează ideile de bază, bucătarii umani, conduşi de Reif Othman din Dubai, le rafinează după degustare.
Chef Aiman este proiectat să reducă risipa alimentară. Printre altele, poate reutiliza resturi precum grăsimi sau tăieturi de carne — transformaţi în ingrediente valoroase, gândite cu creativitate. Există planuri ca această tehnologie să fie licenţiată internaţional, pentru a spori sustenabilitatea în gastronomie, scrie Reuters.
La WOOHOO, AI-ul modelează nu doar meniul, ci şi atmosfera şi serviciul. Ambianţa combină estetica cyberpunk cu luxul, pe fundal de artă digitală şi decoruri LED interactive. Restaurantul include şi un lounge secret numit „Spock”, cu sunete ambientale, lumini tematice şi DJ seturi — o călătorie imaginară… spre Marte, fără să pleci de pe pământ.
SURSA FOTO: WOHOO.RESTAURANT
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe alephnews.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro













