Creatorul ChatGPT pregăteşte o nouă revoluţie a industriei tech

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 septembrie 2023 47 afişări

Creatorul ChatGPT pregăteşte o nouă revoluţie a industriei tech

OpenAI se află în discuţii avansate cu fostul designer Apple, Sir Jony Ive, şi cu Masayoshi Son de la SoftBank pentru a lansa o companie care să construiască „iPhone-ul inteligenţei artificiale", un dispozitiv AI care va revoluţiona întreaga industrie tech, raportează Financial Times. 

Pentru a demara proiectului, cele două parţi negociază cu SoftBank o finanţare de 1 miliard de dolari, necesară efectuării primilor paşi pentru concretizarea viitoarei revoluţii tehnologice.

Sam Altman, şeful OpenAI, a apelat la compania lui Ive, LoveFrom, pe care designerul a fondat-o când a părăsit Apple în 2019, pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT, potrivit a trei persoane familiare cu planul.

Altman şi Ive au condus o serie de sesiuni de brainstorming la studioul designerului din San Francisco, menite să creioneze noul produs de consum centrat pe tehnologia OpenAI, potrivit surselor citate.

Aceştia speră să creeze o experienţă de utilizare mai naturală şi mai intuitivă bazată pe interacţiunea cu tehnologia AI, cu un impact similar inovaţiilor aduse de Apple pe piaţa tech.

Procesul de identificare a unui design sau a unui dispozitiv rămâne într-un stadiu incipient.

Son, fondatorul şi directorul executiv al SoftBank, a fost, de asemenea, implicat în unele dintre discuţii, propunând un rol central pentru Arm - designerul de cipuri la care conglomeratul japonez deţine o participaţie de 90 % - şi oferind sprijin financiar solid.

Son, Altman şi Ive au discutat despre crearea unei companii care să se bazeze pe talentul şi tehnologia celor trei grupuri, au declarat persoanele menţionate, iar SoftBank ar urma să investească peste 1 miliard de dolari în acest proiect.

În pofida seriozităţii tuturor părţilor implicate în negocieri, un acord final este departe de a se concretiza.

Ive a jucat un rol central în crearea primului iPhone, care a fost lansat în 2007, punând piatra de temelie a noi ere tehnologice care domină astăzi industria.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.