Creatorul celor mai grozave pălării, pentru actori, prinţi şi miliardari, se îndreaptă spre insolvenţă

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 martie 2015 309 afişări

Este vorba de Borsalino, legendarul producător de pălării care a fost preferat de staruri de la Hollywood şi de miliardari şi care a dat numele unui vestit film cu Alain Delon şi Jean Paul Belmondo. Directorul general al companiei Marco Moccia a declarat pentru "Il Sole 24 Ore" că şefii companiei evaluează diverse opţiuni pentru a depăşi dificultăţile financiare pe care le întâmpină şi să îi permită să îşi continue activitatea".

Creatorul celor mai grozave pălării, pentru actori, prinţi şi miliardari, se îndreaptă spre insolvenţă

Compania are o vechime de 150 de ani şi, chiar dacă a avut în ultima perioadă vânzări mai mari, în special de pălării cu caracter religios care se vând în Israel, tot nu-şi poate reveni financiar: în 2013 a pierdut 22 de milioane de euro, iar veniturile au scăzut cu 11%, la 13,6 milioane euro.

Compania este controlată de un holding german condus de Marco Marenco, recent acuzat de fraudă şi evaziune fiscală şi a cărui management defectuos a generat destabilizarea financiară a Borsalino.

O pălărie originală costa peste 300 de dolari, iar borsaline au fost purtate de Al Capone, de împăratul Hirohito, de Humphrey Bogart şi de Ingrid Bergman, de Michael Jackson, Indiana Jones, Pharell Williams, Madona sau Jonny Depp.

Compania a fost fondată în 1857 în Alessandria, Piedmont, de Giuseppe Borsalino, un pălărier şcolit la Paris. Fabricarea unei pălării ia de la şapte săptămâni la şase luni, în funcţie de material şi de tratamentul la care este supusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
actori,
insolventa
/actualitate/creatorul-celor-mai-grozave-palarii-pentru-actori-printi-si-miliardari-se-indreapta-spre-insolventa-13943551
13943551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.