Covid: SUA ia în considerare restricţii privind sosirile chinezilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 decembrie 2022 27 afişări

Statele Unite iau în considerare impunerea de noi restricţii Covid privind sosirile chinezilor, după ce Beijingul a anunţat că îşi va redeschide frontierele luna viitoare, scrie BBC.

Covid: SUA ia în considerare restricţii privind sosirile chinezilor

Oficialii americani spun că acest lucru se datorează lipsei de transparenţă în ceea ce priveşte virusul în China, în condiţiile în care numărul cazurilor creşte.

Japonia, Malaezia şi Taiwan - îngrijorate de importul de cazuri de Covid - au conturat deja măsuri mai stricte pentru călătorii chinezi, inclusiv teste negative.

Beijingul a declarat că normele privind Covid ar trebui să fie introduse pe o bază "ştiinţifică".

India intensifică, de asemenea, măsurile pentru sosirile din China, dar acest lucru a fost anunţat înainte ca Beijingul să spună că îşi va relaxa politica strictă de frontieră.

Site-urile de călătorie au raportat o creştere bruscă a traficului, lăsând unele ţări să se teamă de o posibilă răspândire a Covid.

Adevăratul bilanţ al cazurilor şi al deceselor zilnice în China nu este cunoscut, pentru că oficialii au încetat să mai publice aceste date. Rapoartele spun că spitalele sunt copleşite şi că mor persoane în vârstă.

Săptămâna trecută, Beijingul a raportat aproximativ 4.000 de noi infecţii Covid în fiecare zi şi puţine decese.

Înainte de relaxarea regulilor de călătorie, oamenii erau puternic descurajaţi să călătorească în străinătate. Vânzarea de grupuri şi pachete de călătorie în străinătate a fost interzisă, potrivit companiei de soluţii de marketing Dragon Trail International.

La o jumătate de oră de la anunţul de luni privind redeschiderea graniţelor Chinei, datele site-ului de călătorii Trip.com - citate de presa chineză - arătau că căutările pentru destinaţii populare au crescut de zece ori faţă de anul trecut.

Macao, Hong Kong, Japonia, Thailanda şi Coreea de Sud au fost cele mai populare destinaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
china,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.