COVID în România: Mii de noi cazuri de îmbolnăvire. Este timpul reintroducerii unor restricţii dure până nu se ajunge la 5.000 de cazuri pe zi

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 24 iulie 2020 92 afişări

COVID în România: Mii de noi cazuri de îmbolnăvire. Este timpul reintroducerii unor restricţii dure până nu se ajunge la 5.000 de cazuri pe zi

O singură săptămână, perioada 17 – 23 iulie, a adus 6.200 de noi îmbolnăviri de Covid-19 în România, faţă de 4.200 de noi cazuri în săptămâna anterioară, iar de la zi la zi au fost atinse noi praguri de infectare, arată datele oferite de autorităţi.

În acest context, restricţiile de circulaţie şi de adunare a persoanelor se impun pentru a ţine sub control focarele de infecţie, astfel încât virusul să nu se mai răspândească la viteza din ultimele săptămâni. Două localităţi din Prahova şi Giurgiu au intrat deja în carantină, o măsură care a mai fost luată la începutul pandemiei, când în Suceava cazurile au crescut semnificativ.

Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase a Spitalului Victor Babeş din Timişoara, spune că relaxarea din ultima perioadă şi nerespectarea regulilor de igienă şi protecţie au adus numărul de infectări la peste 1.000 de cazuri zilnice.

„Cred că toate aceste elemente au dus la numărul mare de cazuri şi situaţia dificilă este că acest număr mare creşte exponenţial. Dacă nu se iau nişte măsuri foarte rapide şi poate nepopulare, foarte stricte, vom asista în continuare la creşterea numărului de cazuri. Va trebui să izolăm toate focarele, să nu mai permitem să existe activităţi care din păcate sunt focar de infecţie şi în continuare să explicăm oamenilor importanţa de a fi responsabili,de a respecta regulile”, a spus pentru ZF Virgil Musta.

În total, doar ieri au fost 1.112 pacienţi nou confirmaţi cu virusul, cel mai mare nivel de la debutul pandemiei în România, după ce în ziua anterioară România a sărit de pragul de 1.000 de infectări în 24 de ore.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.