Costel Alexe: Sunt nevinovat, dar mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 aprilie 2021 26 afişări

Sunt nevinovat şi am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanţă, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcţia de lider al PNL Iaşi, transmite preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, suspectat că a cerut şi primit 22 de tone de tablă.

Costel Alexe: Sunt nevinovat, dar mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi

„Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat şi am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanţă, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi”, anunţă Costel Alexe.

El menţionează că Partidul Naţional Liberal a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci şi când a fost partid în opoziţie.

„Şi eu personal am susţinut lupta împotriva corupţiei, am promovat integritatea în activitatea mea politică şi aşa voi proceda şi de acum înainte. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăţia în justiţie, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea şi imaginea filialei. Echipa PNL Iaşi este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare şi viziunea de dezvoltare a comunităţii şi am reuşit să obţinem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale. Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicaţiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal. Am încredere în colegii mei şi ştiu că vor susţine activitatea filialei şi politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formaţiune politică judeţeană”, adaugă Alexe.

El precizează că va continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieşenii şi că administraţia liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanţele de judecată îşi vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un

om de bună credinţă”, conchide Costel Alexe.

DNA a anunţat în luna ianuarie că a început urmărirea penală faţă de Costel Alexe. Fostul ministru e suspectat că a cerut şi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei. Tabla provenea de la un depozit neînchis, pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexe,
autosuspendare,
pnl iaşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.