Corupţia prejudiciază economia europeană cu aproape 120 de miliarde de euro pe an

Postat la 03 februarie 2014 36 afişări

Corupţia "costă" anual aproximativ 120 de miliarde de euro economia Uniunii Europene (UE), potrivit unui raport publicat luni de către Comisia Europeană (CE), care prezintă lista sectoarelor în care situaţia ar putea să fie ameliorată.

Corupţia prejudiciază economia europeană cu aproape 120 de miliarde de euro pe an

 "Corupţia subminează încrederea cetăţenilor în instituţiile democratice şi în statul de drept, ea provoacă pagube economiei europene şi privează puterile publice de venituri fiscale de care acestea au o nevoie acută", a subliniat, citat într-un comunicat, comisarul european însărcinat cu Afaceri Interne Cecilia Malmström.

"Statele membre au făcut mult, în decursul ultimilor ani, în lupta împotriva corupţiei, dar raportul publicat astăzi (luni) arată că aceste eforturi sunt departe de a fi suficiente", subliniază ea.

Raportul, primul de acest tip, nu stabileşte un clasament al ţărilor europene în domeniul corupţiei, ci relevă principalele lacune observate în lupta împotriva corupţiei la nivel european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coruptia-prejudiciaza-economia-europeana-cu-aproape-120-de-miliarde-de-euro-pe-an-12014809
12014809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.