Coronavirus în Italia: Toate evenimentele sportive se vor disputa fără spectatori până pe 3 aprilie

Autor: Alexandru Stanila Postat la 05 martie 2020 30 afişări

Coronavirus în Italia: Toate evenimentele sportive se vor disputa fără spectatori până pe 3 aprilie

Guvernul Italiei a anunţat, miercuri seară, că toate evenimentele sportive se vor disputa fără spectatori până pe 3 aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus care a afectat grav ţara, scrie The Guardian.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că măsura a fost luată pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Italia este ţara europeană cea mai afectată de COVID-19. Bilanţul epidemiei a ajuns la 107 morţi, iar numărul total al infecţiilor este de 3.089.

Decizia intră în vigoare începând de joi în toate regiunile Italiei, indiferent dacă au existat sau nu cazuri de infecţie cu coronavirus.

Mai multe meciuri din Serie A au fost amânate în săptămânile anterioare. Printre acestea se numără şi semifinalele Cupei Italiei: Juventus-AC Milan şi Napoli-Inter Milano.

Juventus va primi vizita celor de la Olympique Lyon, marţi, 17 martie, în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Miercuri seara, Guvernul Italiei a anunţat şi închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor în perioada 5-15 martie din cauza epidemiei generate de coronavirus.

„Nu a fost o decizie uşoară, am aşteptat avizul Comisiei ştiinţifice. Este vorba de o măsură preventivă", a declarat Lucia Azzolina, ministrul italian al Educaţiei.

Premierul Giuseppe Conte a transmis că măsurile aplicate au rolul „izolării directe a virusului sau amânării răspândirii epidemiei", deoarece, „chiar dacă sistemul medical este eficient şi funcţionează excelent, există riscul de a deveni suprasolicitat".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
italia,
sport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.