Cornelia Coman este numită CEO ING Asigurări de Viaţă şi Pensii Ungaria

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 mai 2012 112 afişări

Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, va prelua funcţia de director general ING Asigurări de Viaţă şi Pensii Ungaria, începând cu data de 1 iunie 2012.

Cornelia Aurelia Coman îl urmează în funcţie pe Zsolt Kovacs, care a decis să îşi continue cariera în afara grupului ING. În perioada imediat următoare, Cornelia Coman îşi va desfăşura activitatea atât în România, cât şi în Ungaria, până în momentul în care va putea să transfere responsabilităţile succesorului său, care urmează a fi anunţat în curând.

Cornelia Coman s-a alăturat echipei ING Asigurări de Viaţă la 1 iunie 1998, ca actuar, iar în perioada 2001-2006 a ocupat poziţia de director actuariat şi management al investiţiilor. În 2006, ea a fost numită director general adjunct, iar în 2008 a preluat conducerea companiei în calitate de director general al ING Asigurări de Viaţă.

100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Cornelia Coman, ING Asigurări de Viaţă

Ea a fost aleasă vicepreşedinte UNSAR din 2008 şi preşedinte APAPR din 2011."ING este în acest moment liderul pieţei de asigurări de viaţă din România şi foarte bine poziţionată pe piaţa pensiilor private şi facultative. (…) Privesc cu încredere către o nouă provocare alături de ING, într-o piaţă mai matură, aşa cum este cea din Ungaria", spune Cornelia ComanING este presentă pe piaţa de asigurări de viaţă din Ungaria din anul 1991 şi este liderul acestei pieţe din 1997, cu o cotă de piaţă de 16,2%, brandul ING, la rândul sau, Bucurându-se de cea mai mare notorietate.

Sfaturi pentru tinerii manageri de la... Cornelia Coman, CEO al ING Asigurări de Viaţă

Până la finalizarea procesului de selecţie pentru un nou CEO pentru divizia de asigurări a ING din România, Adrian Lupescu, chief financial officer ING Asigurări de Viaţă, va asigura interimatul conducerii companiei. Adrian Lupescu şi-a început cariera alături de ING în 1998, ocupând poziţiile de actuar, director al departamentului de actuariat, director al departamentului de risc, iar de anul trecut conduce departamentul financiar al ING Asigurări de Viaţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cornelia-coman-este-numita-ceo-ing-asigurari-de-viata-si-pensii-ungaria-9603830
9603830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.