Coreea de Nord neagă că ar fi efectuat atacuri cibernetice care au vizat oficiali sud-coreeni

Postat la 13 martie 2016 65 afişări

Coreea de Nord a negat, duminică, că ar fi efectuat atacuri cibernetice care au vizat oficiali din Coreea de Sud, catalogând acuzaţiile acestei ţări drept "invenţie", informează Reuters online.

Coreea de Nord neagă că ar fi efectuat atacuri cibernetice care au vizat oficiali sud-coreeni

Agenţa de spionaj sud-coreeană a anunţat, vineri, că statul nord-coreean şi-a intensificat recent eforturile care vizează efectuarea de atacuri cibernetice împotriva Coreei de Sud şi că a reuşit să acceseze ilegal telefoanele mobile a 40 de funcţionari ai securităţii din această ţară, potrivit unor membrii ai Parlamentului, care au primit acestă informaţie cu uşile închise.

"Sudul susţine că Nordul a efecuat un atac cibernetic împotriva sa şi se foloseşte de acest lucru în propriul scop politic", a anunţat, duminică, cotidianul oficial nord-coreean, Rodong Sinmun.

Publicaţia prezintă acuzaţii la adresa Coreei de Sud, potrivit cărora ţara învinuieşte Coreea de Nord de atac cibernetic pentru a justifica o nouă lege controversată "antiterorism".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-neaga-ca-ar-fi-efectuat-atacuri-cibernetice-care-au-vizat-oficiali-sud-coreeni-15105687
15105687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.