Coreea de Nord începe consolidarea arsenalului nuclear: Un reactor nuclear oprit în 2007 va fi repornit

Postat la 02 aprilie 2013 26 afişări

Coreea de Nord a anunţat marţi că intenţionează să repornească un reactor nuclear oprit în 2007 şi a sugerat că va putea să reia îmbogăţirea uraniului în scopuri militare, într-un context extrem de tensionat cu Coreea de Sud şi Statele Unite.

Coreea de Nord începe consolidarea arsenalului nuclear: Un reactor nuclear oprit în 2007 va fi repornit

 Coreea de Nord a precizat că "va reamenaja şi va reporni" toate instalaţiile complexului său nuclear de la Yongbyon, între care o instalaţie de îmbogăţire a uraniului şi un reactor de cinci megawaţi.

Acest reactor este singura sursă de plutoniu pentru programul nuclear militar al Phenianului, care dispune de o cantitate suficientă pentru producerea a patru până la opt bombe.

Această decizie este conformă cu intenţia Coreei de Nord de a-şi "consolida arsenalul nuclear atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi cantitatea" şi este necesară rezolvării penuriei "grave" de electricitate, potrivit unui purtător de cuvânt al programului de energie nucleară nord-coreean, citat de agenţia de presă oficială a regimului comunist KCNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-incepe-consolidarea-arsenalului-nuclear-un-reactor-nuclear-oprit-in-2007-va-fi-repornit-10706172
10706172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.