Corabie DISPĂRUTĂ acum 500 de ani, apărută în deşert. E greu de imaginat ce se afla în interior

Postat la 12 septembrie 2023 912 afişări

Corabie DISPĂRUTĂ acum 500 de ani, apărută în deşert. E greu de imaginat ce se afla în interior

O corabie care a dispărut acum 500 de ani a fost descoperită într-un deşert din sud-vestul Africii. La bordul navei se găsea o cantitate impresionantă de aur.

Cu numele Bom Jesus (Bunul Iisus), corabia portugheză a plecat din Lisabona pe 7 martie 1533. După o perioadă, vasul a dispărut şi nu s-a mai ştiut nimic de el. În 2008, însă, rămăşiţele Bom Jesus au fost găsite în Namibia în timpul unor operaţiuni miniere, transmite Greek Reporter.

Corabia se îndrepta spre India când a fost surprinsă de o furtună violentă. La bord avea peste 40 de tone de încărcătură: lingouri de cupru, fildeş, boluri din bronz, plumb şi peste 2.000 de monede din aur şi argint. Arheologii cred că vasul s-a apropiat de ţărm, a lovit o stâncă aflată pe fundul mării şi s-a scufundat. Când apa s-a retras din zonă, corabia a fost descoperită.

În navă au fost găsite foarte puţine rămăşiţe umane, ceea ce înseamnă că majoritatea marinarilor au supravieţuit sau au pierit în mare.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
desert

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.