Copilăria furată a celui mai iubit copil de la Hollywood. Cum a ajuns el de la dormitul în cameră cu şase fraţi să fie unul dintre cei mai bogaţi copii din lume

Postat la 17 decembrie 2019 7797 afişări

Copilăria furată a celui mai iubit copil de la Hollywood. Cum a ajuns el de la dormitul în cameră cu şase fraţi să fie unul dintre cei mai bogaţi copii din lume

Faima unuia dintre cei mai bogaţi copii-vedetă ai lumii a venit cu un preţ: familia lui s-a destrămat, tabloidele au făcut tot posibilul pentru a răspândi informaţii false despre el şi, chiar şi astăzi, nu poate să se plimbe pe străzi fără să fie agasat de fani. „În pofida tuturor lucrurilor care s-au scris despre el şi a interviurilor acordate, avem impresia că este un tip destul de realist, care vrea să se bucure de viaţă în propriul ritm. Ţinând cont de lucrurile prin care a trecut când era mic, nu putem să îl învinovăţim că a făcut un pas înapoi şi că vrea să scape de faimă”, scriu jurnaliştii de la The Talko. Iată câteva dintre aspectele legate de copilăria lui Macalauy Culkin.

1. Familia lui era atât de săracă, încât el şi toţi cei şase fraţi ai săi împărţeau un singur dormitor. Billy Hopkins, directorul de casting care i-a oferit copilului primul rol, a spus: „Nu aveau niciun ban, nici  măcar o carte de credit. I-am oferit bani stage manager-ului pentru a-l duce pe Macaulay acasă noaptea după repetiţii”.

2. La fel ca în filmul care l-a consacrat, şi el face parte dintr-o familie numeroasă: există şapte fraţi ai familiei Culkin, iar Mac este al treilea copil. Ceilalţi fraţi au apărut şi ei în diferite emisiuni sau filme de-a lungul anilor.

3. Culkin a început să joace în filme când avea doar patru ani. De-a lungul anilor 1980 a apărut în diferite roluri pe scenă, la televizor şi pe marile ecrane. A debutat în cinema în 1988, în drama Rocket Gibraltar, dar filmul care l-a făcut faimos iniţial a fost Uncle Buck, unde a fost vedeta alături de John Candy, care îi este alături şi în Home Alone.

4. După ce a jucat într-o serie de eşecuri de box office, părinţii lui s-au despărţit. Discuţiile legate de bani l-au făcut să afirme că nu va accepta alte roluri, până când părinţii săi se vor înţelege asupra custodiei sale: „Am terminat-o, sper că v-aţi câştigat banii, nu vor mai veni alţii de la mine.”

5. Faima aduce numeroase beneficii, dar există şi un revers al medaliei. După Home Alone, Culkin nu putea nici măcar să mai meargă pe stradă. Oamenii se holbau la el şi ţipau, iar adulţii o rugau pe mama lui să „facă acel lucru cu faţa în mâini”, referindu-se la postura sa din posterele Home Alone.

6. În 2001, Macaulay a acordat un interviu pentru o revistă americană în care a povestit că îşi dorea o copilărie mai normală. A vorbit despre modul în care şi-a întrebat tatăl în mai multe rânduri cât mai trebuie să muncească. La un moment dat a realizat: „Ok. Nu se poate întâmpla nimic pentru a face acest lucru să se oprească.”

7. După ce a filmat Richie Rich în 1994, părinţii săi au divorţat, iar Macaulay a spus că despărţirea a fost „unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat”. Acest lucru însemna pentru el  că în sfârşit poate să părăsească industria. Culkin a fost de partea mamei sale, Patricia Brentrup, în perioada custodiei. Toţi copiii au decis că mama lor era părintele lor în adevăratul sens al cuvântului.

8. Când avea 15 ani, Macaulay Culkin a devenit emancipat legal, separându-se astfel de ambii săi părinţi. Când părinţii săi s-au despărţit, disputa legată de custodie s-a finalizat într-o luptă pe cei 17 milioane de dolari pe care fiul lor i-a câştigat în cariera sa. Mac i-a dat în judecată pe părinţii lui şi i-a îndepărtat din rolul de tutori legali astfel încât ei să nu mai fie responsabili de el, de cariera sau de averea sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
parinti,
bani,
familie,
copii,
copil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.