Controverse în Turcia, din cauza logo-ului de campanie al lui Recep Tayyip Erdogan

Postat la 08 iulie 2014 37 afişări

Logo-ul campaniei prezidenţiale a premierului turc Recep Tayyip Erdogan, care conţine numele profetului Mahomed în arabă, a provocat controverse în Turcia, ţară musulmană, dar laică.

Controverse în Turcia, din cauza logo-ului de campanie al lui Recep Tayyip Erdogan

 Ministrul de Finanţe, Mehmet Şimşek, a postat săptămâna trecută un mesaj pe Twitter, afirmând: "Ştiaţi că numele în arabă al profetului Mahomed este inclus în logo-ul candidatului nostru la prezidenţiale, Erdogan?".

Mesajul a provocat numeroase reacţii pe reţelele sociale, în care şeful Guvernului islamo-conservator este criticat pentru că "a amestecat politica şi religia".

"Erdogan arată cât de mult a comercializat islamul", a comentat utilizatorul The Nile, în timp ce o altă persoană, Serpilnaz Yasit, a criticat alegerea candidatului: "Cine se crede, este o blasfemie ca numele profetului să fie folosit în scopuri politice".

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/controverse-in-turcia-din-cauza-logo-ului-de-campanie-al-lui-recep-tayyip-erdogan-12906582
12906582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.