Controlul Marilor Averi: cine este ieşeanca care a strâns 1,6 milioane de euro dintr-un salariu de 500 de lei

Postat la 30 ianuarie 2023 1023 afişări

Controlul Marilor Averi: cine este ieşeanca care a strâns 1,6 milioane de euro dintr-un salariu de 500 de lei

Gabriela Brînză a împrumutat societatea la care soţul era acţionar cu 1,6 milioane de euro. Conform datelor oficiale, în cei doi ani în care a dat cu împrumut aceste sume fabuloase, femeia a înregistrat venituri de maxim 500 de lei lunar şi 6 lei din dividende.

ANAF a verificat veniturile şi cheltuielile Gabrielei Brînză, familia acesteia reuşind să tergiverseze controlul timp de 500 de zile. Suma ascunsă de ANAF era mult mai mare, însă, întrucât la finalul verificărilor s-a constatat că pentru veniturile nedeclarate în anii 2014 s-a împlinit termenul de prescripţie, inspectorii au procedat la emiterea titlurilor de creanţă doar pentru sumele nedeclarate în anul 2015.

Sume nedeclarate şi ascunse de Fisc au fost descoperite şi la fiica familiei Brînză, Andreea. Omul de afaceri Cornel Brînză controlează firma Con Ted Company SRL, societate care derulează zeci de contracte publice pentru lucrări edilitare de construcţii. Anterior, aceeaşi activitate se desfăşura prin firma Ted Construct, care a fost falimentată şi a făcut obiectul cercetărilor DIICOT într-un dosar ce vizează infracţiuni financiare

Gabriela Brînză, soţia omului de afaceri Cornel Brînză, a fost verificată de către inspectorii fiscali de la „controlul marilor averi”. Misiunea de control a început în anul 2020 şi s-a finalizat abia în vara lui 2022. ANAF a verificat veniturile şi cheltuielile Gabrielei Brînză din anii 2014 – 2015 pentru a vedea dacă a declarat corect veniturile. După 509 zile de verificări, inspectorii ANAF au constatat că Gabriela Brînză nu poate justifica peste 1,6 milioane de euro. Sumele nejustificate apar ca împrumuturi acordate de către persoana fizică societăţii Ted Construct SRL, la care soţul, Cornel Brînză, era asociat şi administrator. Toate tranzacţiile s-au derulat cash, deşi sumele tranzacţionate sunt impresionante. Conform datelor oficiale, în cei doi ani în care a dat cu împrumut aceste sume fabuloase, Gabriela Brînză a înregistrat venituri de maxim 500 de lei lunar şi 6 lei din dividende! Cum a fost posibil ca o persoană să acorde cu împrumut sume de bani mai mari de 630 ori decât venitul oficial?! Familia Brînză a încercat să blocheze şi să tergiverseze investigaţia ANAF (controlul depăşind durata de 500 de zile), reuşind parţial să obţină prescripţia pentru faptele comise în anul 2014. În faţa inspectorilor, familia Brînză a depus documente privind tranzacţii de milioane de euro derulate cash între persoane fizice pentru a demonstra provenienţa banilor folosiţi pentru împrumuturi. În urma verificărilor, ANAF a considerat documentele ca fiind fictive şi s-a limitat doar în a le elimina ca probe, fără a sesiza organele de cercetare penală în privinţa falsurilor. 7IAŞI vă prezintă în ediţia de astăzi o primă parte a investigaţiei care arată adevărata faţă a aşa-zişilor milionari ai Iaşului.

Cititi mai multe pe www.7iasi.ro/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
averi,
control,
salariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.