Controale ANPC la Dragonul Roşu: amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei

Autor: Mediafax Postat la 17 noiembrie 2021 32 afişări

Controale ANPC la Dragonul Roşu: amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei

Amenzi în valoare totală de aproape 200.000 de lei au fost date, miercuri, în urma controalelor ANPC la complexul en-gros Dragonul Roşu. Au fost găsite produse potenţial periculoase sau contrafăcute, dar şi marfă fără documente de provenienţă.

Acţiunea de amploare a avut loc miercuri. Au fost controlaţi 53 de operatori economici din complexul en-gros Dragonul Roşu, care activează în diverse domenii comerciale (confecţii textile, jucării, cosmetice, produse electrice), la 38 dintre aceştia verificările nefiind încă finalizate.

Comisarii ANPC au aplicat 21 de amenzi contravenţionale, în valoare de 190.500 lei şi 2 avertismente.

În urma acţiunii au fost sigilate 28 de spaţii comerciale, întrucât pe suprafaţa acestora au fost identificate produse posibil periculoase sau contrafăcute, urmând ca, în perioada următoare, operatorii economice să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme. De asemenea, s-a dispus interzicerea introducerii pe piaţă a produselor neconforme, în cazul a 5 operatori economici.

Principalele abateri descoperite de comisari sunt comercializarea unor produse potenţial periculoase sau contrafăcute, lipsa documentelor de provenienţă a mărfii, lipsa garanţiei şi deficienţe numeroase de informare a consumatorilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dragonul rosu,
anpc,
controale,
amenzi,
valoare,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.