Contract de peste 300.000 euro pentru studiul de fezabilitate la un pod nou spre Ucraina, peste Tisa

Autor: Ioan Dornescu Postat la 22 aprilie 2015 83 afişări

CNADNR a atribuit recent un contract de 1,5 milioane lei (335.000 euro), cu TVA, pentru revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar construcţiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei.

Contractul a fost adjudecat la 16 aprilie de asocierea Expert Proiect 2002 - Betarmex, în urma unei licitaţii deschise, potrivit unui anunţ al CNADNR.

Estimat iniţial la 2,49 milioane lei, acordul a fost atribuit pentru 1,2 milioane lei, fără TVA, şi va avea o durată de un an.

"Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene. Pe lângă importanţa sa naţională, proiectul podului peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei va deservi în condiţii bune, traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României", se arăta în caietul de sarcini al procedurii.

În prezent, localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singură bandă pe sens, construit la începutul anilor 2000 şi consolidat în perioada 2007-2008.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STUDIU,
FEZABILITATE,
POD
/actualitate/contract-de-peste-300-000-euro-pentru-studiul-de-fezabilitate-la-un-pod-nou-spre-ucraina-peste-tisa-14137321
14137321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.