Continuă contrele pe tema grupului de lucru din MS. Cîţu: Nu e un document, e o coală de hârtie

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 aprilie 2021 22 afişări

Premierul Florin Cîţu a spus luni că nu există un document privind constituirea unui grup de lucru pentru verificarea raportărilor zilnice cu privire la evoluţia Covid: „Nu e un document, e o coală de hârtie”.

Continuă contrele pe tema grupului de lucru din MS. Cîţu: Nu e un document, e o coală de hârtie

„În primul rând că nu e un document, e o coală de hârtie, Guvernul deja a dat un comunicat pe această temă, nu este nicio semnătură a mea. Dacă dumneavostră vă imaginaţi că premierul României semnează o coală de hârtie pe care scrie <Primit>... Guvernul a comunicat exact procedura şi pentru documente confidenţiale”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a adăugat că în calitate de ministru interimar al Sănătăţii va cere verificări ale unor documente.

„În acest moment ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial, unele iarăşi, înţeleg că avem o problemă documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie, deci trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente, dar voi investiga orice situaţie”, a mai spus premierul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că a verificat existenţa numărului de înregistrare a documentului apărut în spaţiul public, cu titlul „Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021, la solicitarea premierului.

„Din consultarea registrului Intrare - Ieşire a corespondenţei aferent cabinetului doamnei Andreea Moldovan reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori şi fiecare menţiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menţionate. Menţionăm că registrul intrări – ieşiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât şi documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Duminică, Florin Cîţu i-a cerut secretarului de stat Andrei Baciu să verifice dacă în Ministerul Sănătăţii există un grup de lucru privind anchetarea modului în care sunt declarate decesele COVID. Nu există aşa ceva, a afirmat apoi premierul.

Pe de altă parte, Liviu Iolu, de la USR-PLUS, l-a contrazis pe Florin Cîţu şi a prezentat pe Facebook un document despre înfiinţarea în cadrul Ministerului Sănătăţii a unei comisii de anchetă privitoare la raportarea datelor în timpul pandemiei. Premierul îşi pierde orice urmă de onorabilitate, susţinea Iolu.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii i-a cerut fostului ministrul Vlad Vasile Voiculescu să înceteze diseminarea informaţiilor false în spaţiul public şi emiterea unor ipoteze lipsite de fundament, în condiţiile în care în acest moment nu există un grup de lucru privind verificarea raportărilor zilnice referitoare la evoluţia pandemiei COVID-19 legal constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
document,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.