Consumul face un pas în spate: cifra de afaceri din retail, indicator pentru consumul privat, a scăzut cu 3,6% în septembrie faţă de luna august. La nouă luni, consumul a bifat un plus de 4,5% an/an

Autor: Cristina Bellu Postat la 08 noiembrie 2022 15 afişări

Consumul face un pas în spate: cifra de afaceri din retail, indicator pentru consumul privat, a scăzut cu 3,6% în septembrie faţă de luna august. La nouă luni, consumul a bifat un plus de 4,5% an/an

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, barometru pentru consumul privat, a înregistrat o scădere de 3,6% ca serie brută în septembrie faţă de luna august, pe fondul scăderilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, cu 8,3%, a vânzărilor la carburanţi cu 2,2%, şi a produselor nealimentare cu 0,4%,  arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Raportat la primele nouă luni din an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, s-a majorat cu 4,5% an/an, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 9,1%, vânzărilor de produse nealimentare cu 4,5% şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 1,9%.

În luna septembrie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu, serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,5% an/an, pe fondul creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 13,6% şi la vânzările de produse nealimentare cu 1,5%.

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 3,1%.

(Sursa:INS)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
cifra de afaceri,
august,
privat,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.