Consumul energetic din 2017 a crescut cu 4,3%

Postat la 01 noiembrie 2018 28 afişări

Consumul final energetic în anul 2017 a crescut cu 4,3% faţă de anul anterior (952 mii tep), până la 23,269 milioane tep, potrivit datelor transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Consumul energetic din 2017 a crescut cu 4,3%

Consumul intern brut de energie pe locuitor în anul 2017 a fost de 1.705 kg echivalent petrol.

„Consumul final energetic din industrie (inclusiv construcţii) a crescut cu 1,7% (106 mii tep), în principal datorită ramurilor industriale mari consumatoare de resurse energetice, cum ar fi industria produselor chimice şi farmaceutice, produse din cauciuc şi mase plastice (+57 mii tep) şi industria construcţiilor metalice, maşinilor şi echipamentelor (+47 mii tep), ale căror consumuri energetice cumulate reprezintă 30,5% din consumul final din industrie (inclusiv construcţii)”, se detaliază într-un comunicat de presă al INS.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
energie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.