Constanţa: Reprezentanţii localului distrus de incendiu, amendaţi în trecut pentru munca "la negru"

Postat la 07 aprilie 2014 39 afişări

Reprezentanţii restaurantului "Beirut" din Constanţa, afectat de un incendiu în care şi-au pierdut viaţa trei angajate, iar o alta a fost rănită, au fost amendaţi în trecut de două ori de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), pentru munca "la negru", ultima sancţiune fiind în urmă cu un an.

Constanţa: Reprezentanţii localului distrus de incendiu, amendaţi în trecut pentru munca "la negru"

 Inspectorul şef adjunct al ITM Constanţa, Marian Becheanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că reprezentanţii instituţiei care cercetează cazul trebuie să stabilească foarte clar natura raporturilor de muncă între cele patru tinere şi angajatorul sau angajatorii de acolo.

"Numai una dintre ele avea contract de muncă valabil, dar cu o întreprindere individuală care se pare că nu are nici cea mai mică legătură cu activitatea de la localul respectiv. Trebuie totuşi să se stabilească dacă exista vreo altă formă de angajare, oricare ar fi aceasta, între victime şi angajatori. Spre exemplu, se poate ca fetele să fi avut un impresar şi să existe vreo formă de contract între acesta şi angajator, dar toate aceste aspecte trebuie stabilite în urma cercetărilor, foarte clar”, a afirmat Marian Becheanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constanta-reprezentantii-localului-distrus-de-incendiu-amendati-in-trecut-pentru-munca-la-negru-12418846
12418846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.