Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE

Postat la 07 aprilie 2014 49 afişări

Aderarea Bulgariei şi României la UE în 2007 a fost o decizie bună, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene (CE), într-un interviu pentru Berliner Zeitung, apreciind că alternativa ar fi ca cele două state să se afle într-o zonă "no man's land" sau sub presiunea Rusiei.

Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE

 "Îmi dau seama că multe lucruri nu sunt în regulă în cele două ţări", a declarat el, potrivit site-ului Novinite.com.

"De aceea, menţinem o supraveghere atât de strânsă asupra situaţiei de acolo, în cadrul (Mecanismului de) Cooperare şi Verificare (MCV)", a subliniat şeful Comisiei.

"Care ar fi fost alternativa? Să lăsăm Bulgaria şi România într-o zonă (de tip) no man's land (teritoriul nimănui)? Să devină instabile ca alte ţări din afara UE?", a continuat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barroso-romania-si-bulgaria-s-ar-fi-aflat-sub-presiunea-rusiei-daca-n-ar-fi-aderat-la-ue-12418355
12418355
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.