Şeful Goldman Sachs va primi 6 milioane dolari cash în trei ani, dacă banca va atinge anumite ţinte

Autor: Vlad Popescu Postat la 07 aprilie 2014 57 afişări

Goldman Sachs, una dintre cele mai influente bănci de investiţii de pe Wall Street, i-a oferit directorului general Lloyds Blankfein un bonus de 6 milioane de dolari în cash, care va fi plătit peste trei ani dacă firma va îndeplini anumite criterii de performanţă, potrivit Bloomberg.

Blankfein (59 de ani) a obţinut anul trecut o compensaţie financiară de 23 milioane de dolari, constituită în cea mai mare parte din bonusuri în acţiuni.

"Stimulentul pe termen lung" de 6 milioane de dolari promis lui Blankfein depinde de performanţele financiare ale băncii, mai exact de atingerea unor ţinte privind randamentul capitalului propriu şi valoarea activelor.

Pentru anul 2012, Blankfein a primit un bonus în sistem similar în valoare de 5 milioane de dolari, iar în 2011 valoarea a fost de 3 milioane de dolari.

Blankfein este pentru cel de-al doilea an consecutiv cel mai bine plătit CEO al unei mari bănci americane.

Goldman Sachs a înregistrat anul trecut un randament al capitalului propriu de 11%, depăşind principalii rivali de pe Wall Street, în principal datorită reducerii cheltuielilor salariale în contextul menţinerii veniturilor la niveluri similare.

Acţiunile băncii au crescut cu 39% anul trecut, în timp ce indicele acţiunilor din sectorul financiar din componenţa S&P 500 a urcat cu 33%.

Luând în calcul compensaţia din 2013 şi stimulentul pe termen lung, se poate spune că Blankfein a câştigat anul trecut 29 milioane de dolari. Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon (58 de ani), a obţinut 20 milioane de dolari, şeful Morgan Stanley, James Gorman, 18 milioane de dolari, directorul Bank of America, Brian Moynihan, 14 milioane de dolari, iar CEO-ul Citigroup, Michael Corbat, 14,5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
BĂNCI,
SALARII
/actualitate/seful-goldman-sachs-va-primi-6-milioane-dolari-cash-in-trei-ani-daca-banca-va-atinge-anumite-tinte-12415755
12415755
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.