Consiliul Naţional Secuiesc către Dragnea: Secuii nu vor lăsa ca pământul lor natal să cadă pradă incompetenţei şi urii

Postat la 12 iulie 2013 47 afişări

Conducerea CNS îi scrie vicepremierului Liviu Dragnea că regionalizarea atinge drepturile minorităţilor şi că secuii nu vor lăsa ca pământul lor "să cadă pradă incompetenţei şi urii", iar dacă va fi necesar vor face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a păstra integritatea Ţinutului Secuiesc.

Consiliul Naţional Secuiesc către Dragnea: Secuii nu vor lăsa ca pământul lor natal să cadă pradă incompetenţei şi urii

 Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a făcut publică, vineri, o scrisoare adresată vicepremierului Liviu Dragnea, în care afirmă că "regionalizarea în România atinge drepturile minorităţilor şi prin aceasta este un subiect de cooperare internaţională şi de securitate european".

În scrisoare, Izsak Balazs îi atrage atenţia vicepremierului că, deşi a afirmat de mai multe ori că "regionalizarea nu va fi făcută pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare", conform Legii 2/1968, "judeţul este alcătuit din oraşe şi comune - unităţi de bază ale organizării administrativ-teritoriale a ţării - în funcţie de condiţiile geografice, economice şi social-politice, etnice şi de legăturile culturale şi tradiţionale ale populaţiei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-national-secuiesc-catre-dragnea-secuii-nu-vor-lasa-ca-pamantul-lor-natal-sa-cada-prada-incompetentei-si-urii-11118674
11118674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.