Consiliul Concurenţei aşteaptă pe o platformă specială informaţii anonime despre carteluri

Autor: Cristina Cuncea Postat la 28 ianuarie 2015 26 afişări

Consiliul Concurenţei a lansat platforma avertizorilor de concurenţă, unde orice persoană poate sesiza sub anonimat informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unei companii.

"Cartelurile sunt înţelegeri ilegale între concurenţi, care includ în principal fixarea preţurilor, împărţirea pieţelor ori clienţilor şi care au întotdeauna drept efect creşterea preţurilor afectând atât companiile cât şi consumatorii. Informaţiile sunt esenţiale pentru detectarea cartelurilor şi derularea investigaţiilor de către Consiliul Concurenţei, de aceea avem nevoie de sprijinul dumneavoastră. Dacă aveţi cunoştinţe din interiorul unei companii sau orice informaţii despre înţelegeri ilegale, nu ezitaţi să ne contactaţi", se arată într-o informare de pe site-ul instituţiei.

Consiliul Concurenţei arată că sunt situaţii când persoane din interiorul unei companii deţin cunoştinţe sau informaţii specifice despre anumite înţelegeri ilegale, dar teama de consecinţele negative îi determină să nu dezvăluie aceste informaţii. Furnizarea de informaţii utile pentru detectarea şi pedepsirea cartelurilor ajută la prevenirea altor activităţi cu consecinte grave atât pentru consumatori cât şi pentru companiile din sectorul economic afectat.

"Consiliul Concurenţei pune la dispoziţia dumneavoastră Platforma Avertizorilor de Concurenţă, instrument prin intermediul căruia aveţi posibilitatea să ne semnalaţi acordurile ilegale de care aveţi cunoştinţă. Furnizorul informaţiilor transmise prin intermediul acestei platforme nu poate fi identificat, prin urmare identitatea dumneavoastră rămâne anonimă şi nu există posibilitatea ca autoritatea de concurenţă sau o altă autoritate să vă identifice, atât timp cât dumneavoastră nu doriţi să vă dezvăluiţi identitatea", potrivit sursei citate.

Platforma avertizorilor de concurenţă poate fi accesată de pe site-ul Consiliului Concurenţei şi este activă în permanenţă şi poate primi mesaje cu un număr nelimitat de caractere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSILIUL CONCURENŢEI,
PLATFORMĂ,
/actualitate/consiliul-concurentei-asteapta-pe-o-platforma-speciala-informatii-anonime-despre-carteluri-13791141
13791141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.