Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu face o vizită oficială în SUA

Postat la 27 mai 2013 39 afişări

Consilierul prezidenţial coordonator Cristian Diaconescu face începând de luni o vizită oficială în SUA, la invitaţia National Security Council (NSC) şi a Departamentului de Stat al Statelor Unite.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu face o vizită oficială în SUA

 Şeful Cancelariei prezidenţiala a declarat, pentru MEDIAFAX, că în agenda întâlnirilor pe care le va avea la Washington se află "consultări cu consilieri ai preşedintelui Barack Obama şi ai vicepreşedintelui Joe Biden, cu înalţi responsabili ai Administraţiei americane pe probleme legate de stadiul implementării Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI - convenit între preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama, vecinătatea estică a NATO, Balcanii Orientali, cooperarea politico-militară în regiunea Mării Negre, situaţiile din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi Siria".

De asemenea, conform lui Cristian Diaconescu, vor fi discutate şi o serie de teme de "interes direct în planul cooperării strategice româno-americane, cum ar fi perspectivele militare şi de securitate din Afganistan, stadiul implementării proiectului defensiv al scutului anti-rachetă, controlul armamentelor convenţionale, primirea României în programul «Visa Waiver»".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consilierul-prezidential-cristian-diaconescu-face-o-vizita-oficiala-in-sua-10902844
10902844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.