Conflictul din Strâmtoarea Kerci. Germania cere Rusiei să îi elibereze pe marinarii ucraineni. „Trebuie să respecte legile internaţionale”

Postat la 27 noiembrie 2018 43 afişări

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a cerut marţi Moscovei să respecte legile internaţionale şi suveranitatea teritorială a ţărilor vecine, în urma confiscării de către Rusia a celor trei nave ucrainene, relatează Reuters.

Conflictul din Strâmtoarea Kerci. Germania cere Rusiei să îi elibereze pe marinarii ucraineni. „Trebuie să respecte legile internaţionale”

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a cerut marţi Rusiei să elibereze marinarii ucraineni capturaţi duminică şi a declarat că ambele părţi ar trebui să demonstreze că încearcă să liniştească situaţia, relatează Reuters.

 

Rusia a capturat trei nave ucrainene şi echipajul acestora, determinându-l pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, să afirme că există o ameninţare "extrem de gravă" a unei invazii ruseşti.

 

Von der Leyen a declarat în cadrul Conferinţei de Securitate de la Berlin că circumstanţele producerii incidentului nu au fost încă pe deplin înţelese, dar este esenţial să se evite situaţia care poate să scapă de sub control.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
legi,
respect,
eliberare,
marinari,
conflict,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.