Conferinţa "Cities of Tomorrow": Merica - Problemele din oraşele româneşti le-au avut marile oraşe ale lumii acum 30-40 de ani

Postat la 25 martie 2014 33 afişări

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Radu Merica, a declarat marţi, la conferinţa "Cities of Tomorrow", că problemele pe care le au oraşele româneşti în dezvoltarea lor le-au avut marile oraşe ale lumii acum 30-40 de ani.

Conferinţa "Cities of Tomorrow": Merica - Problemele din oraşele româneşti le-au avut marile oraşe ale lumii acum 30-40 de ani

 "Problemele pe care le avem noi azi, le-a avut marile oraşe poate acum 30-40 de ani, au avut forţă, au avut legislaţia şi au avut fondurile necesare să convertească anumite zone şi să genereze arhitectură modernă şi soluţii moderne", a spus Radu Merica, la conferinţa "Cities of Tomorrow", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, în parteneriat cu Zeppelin şi cu sprijinul agenţiei Mediafax.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a arătat că oraşele pe care le vizităm acum în vacanţe au fost "cândva cum este Bucureştiul azi", însă acestea s-au transformat ţinând cont de anumite principii.

"Au fost prezentate azi principii de care trebuie să ţinem cont atunci când gândim oraşele şi trebuie să ştim că o decizie greşită în domeniul dezvoltării urbane afectează viaţa multor mii de oameni timp de mai mulţi ani. Soluţiile le vom găsi noi cu arhitecţii noştri, cu şcoala noastră de arhitectură, însă trebuie respectate principiile", a mai spus Radu Merica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conferinta-cities-of-tomorrow-merica-problemele-din-orasele-romanesti-le-au-avut-marile-orase-ale-lumii-acum-30-40-de-ani-12328257
12328257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.