Condiţiile pentru un împrumut de 8 miliarde dolari de la FMI: Ucraina elimină legea din anii `90 care le interzicea cetăţenilor să vândă terenuri agricole

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 martie 2020 76 afişări

Condiţiile pentru un împrumut de 8 miliarde dolari de la FMI: Ucraina elimină legea din anii `90 care le interzicea cetăţenilor să vândă terenuri agricole

Parlamentul din Ucraina a aprobat o lege prin care le dă cetăţenilor dreptul de a-şi vinde terenurile agricole, respectând astfel una dintre cele două condiţii impuse de Fondul Monetar Internaţional (FMI) în vederea acordării unui împrumut de 8 miliarde dolari, necesar pentru stabilizarea economică a ţării în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit FT.

Legislaţia votată luni le dă voie cetăţenilor să vândă până la 100 de hectare din terenurile pe care le-au primit de la stat în urmă cu 30 de ani, începând din vara viitoare.

În anii `90, ţăranii au primit teren agricol de la stat, însă legea le-a interzis acestora să vândă.

Cu ajutorul noii legi, ţăranii îşi pot vinde micile parcele către fermieri mai mari, care pot ajunge să cultive mai eficient, pe terenuri agricole de dimensiuni mai mari.

În acelaşi timp, libertatea de a-şi vinde pâmântul le dă fermierilor dreptul de a-l folosi drept colateral pentru credite.

Tot ieri, parlamentarii din Ucraina au aprobat o lege pentru sistemul bancar – cealaltă condiţie a FMI – care ar putea deschide uşa pentru ajutor extern, inclusiv de la UE, Banca Mondială şi BERD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
fmi,
lege,
cetateni,
terenuri agricole,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.