Concediul maternal, redus la jumatate. Indemnizatia va fi 85% din salariu

Postat la 29 noiembrie 2010 13 afişări

BPN al PDL a decis, luni, sa sustina propunerea ministrului Muncii, Ioan Botis, ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sa primeasca timp de un an 85% din salariu, apoi acestea sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind 500 de lei lunar, timp de inca 12 luni.

"Ministrul Muncii are sprijinul nostru pentru varianta propusa de dansul, aceasta varianta prevede pastrarea sumelor pentru care se da ajutorul pentru mame, timp de 12 luni, adica minim 600 de lei, nu mai mult de 3.400 de lei, in cuantum de 85% din salariul pe ultimele 12 luni ", a declarat vicepresedintele PDL Cristian Boureanu, dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL.

El a aratat ca dezbaterile din BPN au fost in legatura cu pastrarea acestui cuantum, dar si cu perioada in care se va acorda aceasta suma. Boureanu sustine ca femeile care au curajul sa-si asume raspunderea unei decizii de a naste un copil si au servicii bune trebuie sa fie incurajate sa se intoarca la serviciu, primind o suma de 500 de lei lunar, pentru cele care se intorc in campul muncii dupa primele 12 luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/concediul-maternal-redus-la-jumatate-indemnizatia-va-fi-85-din-salariu-7761574
7761574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.