Conace boiereşti scoase la vânzare la preţuri de apartamente de lux în Capitală

Autor: Cristina Cuncea Postat la 22 mai 2013 305 afişări

Preţurile la care pot fi achiziţionate conacele boiereşti din diferite regiuni ale ţării coboară până la 300.000 euro, preţ care include şi o pădure de 44,4 hectare, iar maximul ajunge la 2,5 milioane de euro, echivalent cu preţul cerut de un proprietar pentru un penthouse de 500 mp în Bucureşti.

Conace boiereşti scoase la vânzare la preţuri de apartamente de lux în Capitală

"Potrivit ofertelor listate pe Imobiliare.ro, în momentul de faţă cel mai scump apartament scos la vânzare în Capitală are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri pătraţi, construit în anul 1996, situat în zona Dorobanţi-Aviatorilor. Suma impresionantă solicitată de proprietar este însă mai mult decât suficientă pentru achiziţionarea unei proprietăţi cu valoare arhitecturală şi istorică precum unul sau chiar mai multe conace boiereşti; iar în astfel de cazuri oferta vine «la pachet» chiar cu zeci de hectare de teren", se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

Portalul a realizat un top al conacelor scoase la vânzare în diferite regiuni ale ţării, în funcţie de preţurile de listare. Exceptând zona Bucureşti-Ilfov, astfel de proprietăţi pot fi achiziţionate cu mai puţin de un milion de euro.

Cel mai scump conac scos la vânzare este situat în apropierea Capitalei, în comuna Baloteşti. Conacul cu 14 camere are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro. Clădirea are o suprafaţă utilă de 600 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces către lacul din comună. Totuşi, imobilul necesită renovare totală.

Pe locul al doilea în clasament se situează un conac restaurat cu cinci camere din Timişoara. Cu o suprafaţă utilă de 505 metri pătraţi şi un teren de 1.581 de metri pătraţi, acesta este scos la vânzare pentru 900.000 de euro. Clădirea are o vechime de peste 150 de ani, fiind construită în stilul clasicismului maghiar din perioada 1830-1840. Imobilul a fost consolidat şi renovat de către actualul proprietar, păstrând însă cu fidelitate caracteristicile arhitecturale ale clădirii. În afara destinaţiei de reşedinţă, conacul poate găzdui un club, restaurant, consulat, sediu de firmă sau o clinică privată.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IMOBILIARE,
PREŢURI,
/actualitate/conace-boieresti-scoase-la-vanzare-la-preturi-de-apartamente-de-lux-in-capitala-10893650
10893650
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.